Om Strandgaarden


Strandgaarden er en virksomhed i rivende udvikling. Vi er ca. 25 medarbejdere, der arbejder med salg af vin, spiritus og mineralvand m.m., såvel indenlandsk som på eksport- og Tax Free.
 
Vi er en af de største importører og distributører af vin og spiritus i Danmark. Vort sortiment spænder meget vidt, og repræsenterer nogle af verdens førende vinhuse og spiritus mærker.
Historien bag.
Strandgaardens historie går helt tilbage til 1833, hvor firmaet K.F. Marstrand blev grundlagt for at sælge proviant til de mange skibe, der lagde til i sundbyen Helsingør.
 
Meget hurtigt begyndte firmaet at importere vin i fade, der blev tappet i kælderen under Marstrands hus i Strandgade, og efterhånden blev vinene ikke kun solgt til skibene, men også til kunder rundt omkring i Nordsjælland.
 
I 1972 blev firmaet solgt til det svenske LB Ferries (senere Scandlines), og under navnet Strandgaardens Vinhandel blev firmaet grossist for de talrige vinhandlere i Helsingør.
 
I 1982 blev firmaet overtaget af Tom Wendelboe Jensen, der som direktør i LB Ferries også havde fungeret som leder af vinfirmaet. I 1991 indtrådte Niels Wendelboe Jensen i firmaet som direktør.
 
Siden 1991 har Strandgaarden udviklet og ekspanderet på mærkevaresiden, der startede med Niels Wendelboe Jensens opfindelse af "Hot n' Sweet" - ren vodka blandet med ægte Tyrkisk Peber bolcher. Allerede kort tid efter lanceringen blev "Hot n' Sweet" Danmarks mest solgte Vodka Shot. Også i bl.a. Tyskland, Norge, Sverige, Finland og Holland er det blevet en stor succes, og nye markeder kommer stadigt til.
 
Gennem de seneste 10 år er der kommet en del nye egenproducerede mærker til porteføljen samt en lang række udenlandske mærkevarer. Også på vinsiden er der sket en rivende udvikling, og vi repræsenterer i dag flere kendte mærker. Vort brede sortiment gør os til en interessant partner for mange forskellige typer kunder, lige fra detailbutikker til gourmet restauranter.
 
Kort sagt, har vi godt fat i alle dele af markederne som vi inddeler i følgende kategorier:

  • Mærkevarer hjemmemarked
  • Duty Free Skandinavien
  • Eksport
  • Grossist salg grænsehandel
  • Grossist salg detail og restauranter

Fremtidens Strandgaarden

Vi mener, at der er gode fremtidsmuligheder for en mellemstor, uafhængig virksomhed, som er fleksibel og hurtigt tilpasser sig nye tendenser i markedet.
 
Vores strategi for de kommende år er at styrke vort sortiment af importerede mærkevarer yderligere samt fortsat udvikle og udbygge vores egenproducerede mærker, og derved vedblive med at være en interessant leverandør for både eksisterende og kommende samarbejdspartnere.